![]() |
Yol Uzundu Anne...
Yol uzundu anne... Daha, Şapkamın içine son çiziği atmamıştım anne. Yüz mü,yüz elli mi bilmiyorum? Daha, Kaç şafak vardı,saymamıştım anne... Yol uzundu anne... Yavuklumu, Hep dağların yamacında düşlemiştim Gözleri yayla gülü, Bakışları dağ çiçekleri gibi mi? Daha, O elleri hiç tutmamıştım anne... Yol uzundu anne... Daha, Paketimdeki son sigarayı yakmamıştım Seni, Memleketimi,hikayemi, Daha, Sol yanımda yürüyen tertibime anlatmamıştım anne. Yol uzundu anne... Daha, Yirmisinden yeni gün çalmıştım Patlayınca bombalar, Kollarım gövdemden kopunca Öldüğümde, Daha Tüfeğimin kabzasını bırakmamıştım anne... Yol uzundu anne... Denizli,Konya,Samsun görmemiştim Urfa,Kars,Çorum nice bilmemiştim. Ben yüzlerce Mehmetlerle Memleketimi Onların şivesinden tanımıştım anne... Yol uzundu anne... Ben böyle cehennemler yaşamamıştım. Şimdi, Vatan sağ olsun derler Yirmi yaşımda toprağa koyarlar beni. Kanı yerde kalmayacak, Hesapları görülecek derler anne. Bir tören yapılır, Saygı duruşu, Saygı atışı yapılır anne. Her şehidin ardından söylenenler Bir kez daha ardımdan söylenir Bırak sen kan isteme, İntikam deme güzel anam Ben vatanımı hiç satmamıştım anne... Yol uzundu anne... Bir akşam üstü,bir vadide Bir kanlı pusuda bitti. Zıpkın gibiydik,tığ gibi, Fidan gibide derlerdi tabiri caizse. Ama hayatımız böyle Bir kısa künye Bir kanlı şafak türküsü Topuk selamında Hasretler yumağı anne.... Sırt çantamda resimler, Bir yudum su mataramda Son nefesimde içemediğim. Ve bir bayrak çıkartması kasaturamda... Birde,bordo beremiz içinde Kalemle çizdiğim şafak sayıları Komando marşı. Birde anne,birde; Soğuk parlayan tüfeğimin süngüsü Sana kalan kısa ömrümün öyküsü... Yol uzundu anne... Daha gidilecek çok yol vardı. Tükenesi karanlık şafaklar, Kına geceleri Ceylan gözlü söz verilmiş sevdalar, Kırmızıya bürünmüş yüzler Kanımız olacakmış. Yol uzundu anne Çok kısa sürdü. Sağdıcımız kara toprak, Kaderimiz şehitlik oldu. Yol çok uzundu anne Bir vadide Kanlı ve kalleş bir pusuda Kahpe bir kurşunla son buldu.... Vatan sağ olsun anne.... alıntı... |
Cevap : Yol Uzundu Anne...
çok güzel bir yazıydı...:icon_sorry:paylaşımın için teşekkürler Gülgüzeli...
|
Bir asker annesine yaşantısını anlatmış çok anlamlı ve gurur verici böyle bir milletimiz olduğu sürece gurur duyarız başka bir türkiye yok burası bizim vatanımız kimsenin bölmeye gücü yetmez
|
Asker olmayı çok istemiştim.boydan kaybettim.Ama asker annesi olacağım Allah Nasip ederse birgün.ve Oğlumla gurur duyacağım.
|
İnşallah o günleride görürsünüz inşallah hayırlısıyla sağ salim gelir oğlunuz hem vatan görevi kutsaldır
|