|  | Globülin |  | 
|  08-27-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Globülinİri moleküllü protein  Molekül ağırlığı yüksektir  Yalancı ve gerçek olmak üzere ikiye ayrılır  Yalancı globülinin saf suda erimesine karşın, gerçek globülin elektrolitik suda erir, nötr ortamda çökelir  Globülinler hafif asit özelliği gösterirler  Yaşamsal olaylarda önemli roller oynarlar  Kan serumunda, sütte, kas yapısında yer alır  a,b ve a şeklinde adlandırılan üç türü vardır  Bunlardan ?, ß ve ? (Gammaglobülin) antikor denen bağışıklık cisimciklerini meydana getirdiğinde aşı olarak kullanılır  Globülinler santrifüj ve elektroforez yöntemleriyle bulunduğu ortamdan ayrılarak elde edilir   | 
|   | 
|  | 
|  |