Cevizli Ve Peynirli Katmer Tarifi (Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Ve Peynirli Katmer Tarifi (Resimli Anlatım)![]() Malzemeler 2 su bardagi sut Yarim su bardagi ilik su 1 paket maya 1 bardak sivi yag eritilmis margarin karisimiTuz aldigi kadar un Beyaz peynir maydanozCeviz Yapilisi Sut su tuz maya iyice karistirilir yeteri kadar un eklenir yogrulur Fazla sert olmayan pogaca kivaminda olmali uzeri ortulur 15 dk mayalandirilir![]() Mayalanan hamurdan bezeler alinir merdane ile acilir ![]() Acilan yufkanin uzerine yag gezdirilir peynirli ic serpilir ![]() Yufka tam ortadan delinir disariya dogru yavasca rulo sarilir Rulonun bir ucu kesilir ters yone sarilir kendi etrafina dondurerektekrar sarilir ve merdane ile yavasca acilir Teflon tavaya az yag surulur katmerler alt ust pisirilir ![]() Cevizli corek ayni hazirlanir rulo yapip yumurta sarisi surulur 180c firina verilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|