Kabune Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabune TarifiKabune Tarifi Kabune nasıl yapılır Kabune pilavı Tarifi KABUNE MALZEMELERİ: -2 su bardağı pir inç -400 gr koyun kuşbaşı et-5 çorba kaşığı sıvı yağ -2 adet soğan -1 çarliston biber -Tuz karabiberKABUNE YAPILIŞI: 1- Pirinç ayıklanıp yıkanır Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır![]() 2- 4 bardak su tencerede kaynatılır Etler suya bırakılarak haşlanır Tuz karabiber atılır![]() 3- Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parçalara ayrılır ![]() 4- Soğanlar küçük doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur ![]() Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır ![]() 5- Üzerine suyundan süzülmüş pirinç konur Pirincin üzerine dedidiklenmiş etler yerleştirilir ![]() 6- Tuz karabiber serpilir Kaşık kaşık sıvı yağ gezdirilir Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir Üzerine porselen bir tabak kapatılır![]() 7- Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir![]() 8- 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir Soğan pirinç ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır![]() Not: Kabune’yi koyun eti yerine tavuk göğüs eti ile de yapabilirsiniz![]() Afiyet olsun… |
|
|
|