Tuzlu Kıtır Kurabiyelerim Ve Tarifi:) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuzlu Kıtır Kurabiyelerim Ve Tarifi:)Misafirleriniz ve çay saatleriniz için yapabileceğiniz bayatlamayan kıtır kıtır ağızda dağılan bir tuzlu kurabiye tarifi Bu verdiğim ölçülerden yaklaşık üç tepsi çıkıyor uzun süre bayatlamıyor zaten bayatlamaya kalmadan tüketiliyor bizim evde:) ![]() Tuzlu kıtır kurabiye Malzemeler: 1paket margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış) 1 çay bardağı zeytin yağ 1 çay bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı sirke 1 yumurta (beyazı üzeri için ayrılacak) 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu un susam ve çörek otu Yapılışı: Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini zeytin yağ yoğurt sirke tuz ve yumurtanın sarısını bir kaba koyup çırpıyoruz Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamurdan minik minik (misket nüyüklüğünde)koparıp yuvarlıyarak halkalar yapıyoruz Bu halkaları önce yumurtanın beyazına sonra susamve çörek otu karışımına batırıyoruz(isterseniz sadece susam yada çörek otuylada yapabilirsiniz)Halkaları tepsiye dizip 170 dercede pembeleşene kadar pişiriyoruz Afiyet olsun![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|