Tencerede Sebzeli Süt Danası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tencerede Sebzeli Süt DanasıMALZEMELER 600 gr Süt Danası (yağsız but) 500 gr Karışık Sebze (patateshavuç soğan sarmısak ve biber gibi sert sebzeleri tercih edin) 150 gr Soyulmuş Domates 1 Bağ Taze Biberiye 1 Bağ Taze Kekik Zeytinyağı Tuz Taze Çekilmiş Karabiber HAZIRLANIŞI Fırına girebilen dibi kalın bir tercerede zeytinyağını kızdırdıktan sonra eti koyup 1-2 dakika çevirin Yanmamasına dikkat edin ama heryeri renk alsın![]() Tencereyi ateşten alıp kabaca doğranmış sebzeleri etin etrafına dağıtın Üstünü kapatıp sıcak fırına (180-200 derece) koyun 25-30 dakika sonra etin pişmiş olması gerekir![]() Etin kalınlığı pişme süresini değiştirebilir ![]() |
|
|
|