|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| balığı, edilmiş, izgara, kılıç, marine, tarifimarine, yapılışı |
Marine Edilmiş Kılıç Balığı İzgara Tarifi-Marine Edilmiş Kılıç Balığı İzgara Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Marine Edilmiş Kılıç Balığı İzgara Tarifi-Marine Edilmiş Kılıç Balığı İzgara YapılışıMarine edilmiş Kılıç balığı Izgara Tarifi-Marine edilmiş Kılıç balığı Izgara Yapılışı - Marine edilmiş Kılıç balığı Izgara Nasıl Yapılır? Malzemeler: 2 kg kılıçbalığı 4 diş sarmısak 6 yaprak fesleğen MENUYER SOS MALZEMESÎ 1 kuru soğan 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı tereyağı 1/4 demef maydanoz 2 yemek kaşığı kapari çiçeği 1 limonun suyu Yemeğin Tarifi : SOSUN HAZIRLANIŞI: Sos madzemelerini çok ince kıyın Tereyağında soğan sarmısak ve kapari çiçeğini kavurun Limon suyu ve maydanozu idave ederek karıştırın ve ocaktan alın![]() BALIGIN HAZIRLANIŞI: Kılıçbalığını temizleyip etini dilimleyin Kıyılmış soğan ince doğranmış sarmısak ve tuz ile harmanlayarak 15-20 dakika dinlendirin Balığı kömür ızgarasında pişirip patates ve çeşitli yeşilliklerle servis yapın Eğer arzu ederseniz üzerine sarmısaklı tereyağı sürebilir veya menüyer sos dökerek servise sunabilirsiniz
|
|
|
|