İtalyan Mutfagindan Panna Cotta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Mutfagindan Panna Cotta İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından biri Üstelik yapımı da bir o kadar basit Panna Cotta’nın karamelli çikolatalı ve vişneli olmak üzere 3 farklı çeşidi var![]() Malzemeler: (4 kişilik) 750 ml kremşanti1 tatlı kaşığı vanilya 75 gram toz şeker 1 adet limonun soyulmuş kabuğu 5 adet yaprak jelatin 250 gram kayısı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı limonun suyu 100 ml kayısı likörü100 ml konyakHazırlanışı: Kremşantiyi vanilya şeker ve limon kabuğuyla kaynatın ateşi kısıp sık sık karıştırarak 15 dakika pişirin Limon kabuğunu içinden çıkarın![]() Jelatini soğuk suda ıslatın sıcak kremşantiye katıp erimesini sağlayın![]() 4 sufle kabının içini soğuk suyla çalkalayın kremayı içlerine doldurup bozdolabında 6 saat bekletin![]() Kayısı sosu için kayısıların kabuklarını soyun süzgeçten geçirerek püre haline getirin İçine şeker limon suyu konyak ve kayısı likörü katarak kaynatın Ateşi kısıp 5 dakika pişirin Soğumaya bırakın![]() Kalıpları ters çevirip tabaklara alın sos yanında servis edin
|
|
|
|