![]() |
İtalyan Mutfagindan Panna Cotta
. İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından biri. Üstelik yapımı da bir o kadar basit. Panna Cotta’nın. karamelli. çikolatalı ve vişneli olmak üzere 3 farklı çeşidi var. Malzemeler: (4 kişilik) 750 ml. kremşanti 1 tatlı kaşığı vanilya 75 gram toz şeker 1 adet limonun soyulmuş kabuğu 5 adet yaprak jelatin 250 gram kayısı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı limonun suyu 100 ml. kayısı likörü 100 ml. konyak Hazırlanışı: Kremşantiyi vanilya. şeker ve limon kabuğuyla kaynatın. ateşi kısıp sık sık karıştırarak 15 dakika pişirin. Limon kabuğunu içinden çıkarın. Jelatini soğuk suda ıslatın. sıcak kremşantiye katıp erimesini sağlayın. 4 sufle kabının içini soğuk suyla çalkalayın. kremayı içlerine doldurup bozdolabında 6 saat bekletin. Kayısı sosu için kayısıların kabuklarını soyun. süzgeçten geçirerek püre haline getirin. İçine şeker. limon suyu. konyak ve kayısı likörü katarak kaynatın. Ateşi kısıp 5 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Kalıpları ters çevirip tabaklara alın. sos yanında servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.