ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   İtalyan Mutfagindan Panna Cotta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=574495)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:19 PM

İtalyan Mutfagindan Panna Cotta
 


. İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından biri. Üstelik yapımı da bir o kadar basit. Panna Cotta’nın. karamelli. çikolatalı ve vişneli olmak üzere 3 farklı çeşidi var.
Malzemeler: (4 kişilik)
750 ml. kremşanti
1 tatlı kaşığı vanilya
75 gram toz şeker
1 adet limonun soyulmuş kabuğu
5 adet yaprak jelatin
250 gram kayısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limonun suyu
100 ml. kayısı likörü
100 ml. konyak
Hazırlanışı:
Kremşantiyi vanilya. şeker ve limon kabuğuyla kaynatın. ateşi kısıp sık sık karıştırarak 15 dakika pişirin. Limon kabuğunu içinden çıkarın.
Jelatini soğuk suda ıslatın. sıcak kremşantiye katıp erimesini sağlayın.
4 sufle kabının içini soğuk suyla çalkalayın. kremayı içlerine doldurup bozdolabında 6 saat bekletin.
Kayısı sosu için kayısıların kabuklarını soyun. süzgeçten geçirerek püre haline getirin. İçine şeker. limon suyu. konyak ve kayısı likörü katarak kaynatın. Ateşi kısıp 5 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
Kalıpları ters çevirip tabaklara alın. sos yanında servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.