Kuşbaşılı Pide Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşbaşılı Pide Tarifi![]() Malzemeler 55 Su orta boy su bardağı un 1 Yemek kaşığı kuru maya 1 Şeker kaşığı şeker 1 Şeker kaşığı tuz 1 Su bardağı ılık su 1 Su bardağı ılık süt Üstüne sürmek için margarin Kuşbaşı pide için: 300 gr kuş başı doğranmış et 3 Domates 3 Yeşil biber 1 Şeker kaşığı biber salçası 1 Çay kaşığı pul biber 1 Çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı sıvı yağ Kaşarlı pide için: 1 Tepeleme dolu kase rende kaşar 1 Adet domates 2 Adet yeşil biber Hazırlanışı İlk önce Kuş başı eti hazırlayıniz bi kenarda soğusun ![]() Bunun için tavaya yarım çay bardağı sıvı yağı katıp oacağın altını açıniz![]() ![]() Yağ ısınınca etleri sulandırmadan harlı ateşte sote ediniz![]() ![]() Bir iki dakika sonra üzerine ince doğranmış yeşil biberleri katıp birlikte bir iki kez çeviriniz sonra salça ve baharatını ve küçük küçük doğradığınız domatesleri ekleyiniz bir iki dakika daha kavrulsun![]() ![]() En son tuzunu atın ocağın altını kapatıniz![]() ![]() Hamurun hazırlanışı: 5 Bardak unu geniş bir kaba alın kenarlarına tuzu ve şekeri katınız ![]() Unun ortasını havuz gibi açıp ortasına mayayı ekleyiniz üzerine ılık su ve sütü katınız![]() İlk önce mayayı eritin sonra hamuru yoğurunuz![]() ![]() Diğer yarım bardak unu ise en son hamuru toparlamak için kullanınız![]() ![]() Yoğurgunuz hamuru bir merdane ile açınız![]() ![]() Tepsiyi yağlayınız ![]() ![]() Açtığınız hamuru tepsiye alın ortasına iç malzemeyi ekleyiniz ve kenarlardan başlayarak en uç kenara kadar katlayıpuçları birleştiriniz![]() ![]() Sıcak bir ortamda 30 dk dinlendiriniz![]() Sonra fırında kızarana kadar pişiriniz![]() Pidenin altı ve üstü yeterince kızarınca fırından alın üzerine çok az margarin sürünüz ve dilimleyip servis yapabilirsiniz Kaşarlı pidede aynı yöntemi izleyiniz ![]() ![]() Açtığınız hamurun üzerine kaşarı Domatesi ve biberi katıp mayalandıktan sonra fırınlayınız![]() ![]() Yine sıcak olarak servis yapınız![]() Alıntı
|
|
|
|