![]() |
Kuşbaşılı Pide Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 55 Su orta boy su bardağı un 1 Yemek kaşığı kuru maya 1 Şeker kaşığı şeker 1 Şeker kaşığı tuz 1 Su bardağı ılık su 1 Su bardağı ılık süt Üstüne sürmek için margarin Kuşbaşı pide için: 300 gr kuş başı doğranmış et 3 Domates 3 Yeşil biber 1 Şeker kaşığı biber salçası 1 Çay kaşığı pul biber 1 Çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı sıvı yağ Kaşarlı pide için: 1 Tepeleme dolu kase rende kaşar 1 Adet domates 2 Adet yeşil biber Hazırlanışı İlk önce Kuş başı eti hazırlayıniz bi kenarda soğusun .. Bunun için tavaya yarım çay bardağı sıvı yağı katıp oacağın altını açıniz... Yağ ısınınca etleri sulandırmadan harlı ateşte sote ediniz... Bir iki dakika sonra üzerine ince doğranmış yeşil biberleri katıp birlikte bir iki kez çeviriniz sonra salça ve baharatını ve küçük küçük doğradığınız domatesleri ekleyiniz bir iki dakika daha kavrulsun... En son tuzunu atın ocağın altını kapatıniz... Hamurun hazırlanışı: 5 Bardak unu geniş bir kaba alın kenarlarına tuzu ve şekeri katınız.. Unun ortasını havuz gibi açıp ortasına mayayı ekleyiniz üzerine ılık su ve sütü katınız.. İlk önce mayayı eritin sonra hamuru yoğurunuz... Diğer yarım bardak unu ise en son hamuru toparlamak için kullanınız... Yoğurgunuz hamuru bir merdane ile açınız... Tepsiyi yağlayınız ... Açtığınız hamuru tepsiye alın ortasına iç malzemeyi ekleyiniz ve kenarlardan başlayarak en uç kenara kadar katlayıpuçları birleştiriniz... Sıcak bir ortamda 30 dk dinlendiriniz..Sonra fırında kızarana kadar pişiriniz.. Pidenin altı ve üstü yeterince kızarınca fırından alın üzerine çok az margarin sürünüz ve dilimleyip servis yapabilirsiniz. Kaşarlı pidede aynı yöntemi izleyiniz... Açtığınız hamurun üzerine kaşarı Domatesi ve biberi katıp mayalandıktan sonra fırınlayınız... Yine sıcak olarak servis yapınız. Alıntı. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.