|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| >belçika, kaya, mutfağı, patates, tarifi, tuzunda |
Kaya Tuzunda Patates Tarifi =≫Belçika Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaya Tuzunda Patates Tarifi =≫Belçika MutfağıMalzemeler Bakımlıyız Com - Kaya tuzunda patates Tarifi =>Belçika mutfağı
Fırın tepsisine 1-2 kaşık kaya tuzu (patatesin tepsiyle temasını kesecek kadar) serpilip patates üzerine oturtulur Önceden 1500 ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirilir Ortadan ikiye kesilerek patatesin içi bir kaşık yardımıyla oyularak çıkarılır Tüm malzemeler eklenerek iyice karıştırılır Üzerine ince bir dilim peynir eklenerek fırında ızgaraya konulur Peynir eriyip rengi dönünce servis tabağına alınır Servis tabağında üzerine vinaigrette sos (3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kaşık üzüm sirkesi tuz) gezdirilmiş salata veya marul yapraklarından oluşan yükselti üzerine yerleştirilip cherry (küçük) domateslerle süslenerek servis yapılır Püf noktası: Kaya tuzu patatesin nemini alıp iyice pişmesini sağlarken bir yandan da tuz tadını emmesini sağlıyor |
|
|
|