![]() |
Kaya Tuzunda Patates Tarifi =≫Belçika Mutfağı
Malzemeler Bakımlıyız.Com - Kaya tuzunda patates Tarifi =>Belçika mutfağı
Fırın tepsisine 1-2 kaşık kaya tuzu (patatesin tepsiyle temasını kesecek kadar) serpilip. patates üzerine oturtulur. Önceden 1500 ısıtılmış fırında. 35-40 dakika kadar pişirilir. Ortadan ikiye kesilerek. patatesin içi bir kaşık yardımıyla oyularak çıkarılır. Tüm malzemeler eklenerek iyice karıştırılır. Üzerine ince bir dilim peynir eklenerek fırında ızgaraya konulur. Peynir eriyip. rengi dönünce servis tabağına alınır. Servis tabağında. üzerine vinaigrette sos (3 çorba kaşığı zeytinyağı. 1 kaşık üzüm sirkesi. tuz) gezdirilmiş salata veya marul yapraklarından oluşan yükselti üzerine yerleştirilip. cherry (küçük) domateslerle süslenerek servis yapılır. Püf noktası: Kaya tuzu. patatesin nemini alıp iyice pişmesini sağlarken. bir yandan da tuz tadını emmesini sağlıyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.