|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| anlatım, etli, patlıcan, tarifiresimli, yemeği |
Etli Patlıcan Yemeği Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Patlıcan Yemeği Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Malzemeler
Patlıcanların kabuklarını pijama şeklinde soyup küp küp doğrayın Tuzlayarak acı suyunun çıkması için bekleyin Acı suyu çıktıkdan sonra suyunu süzerek suyunu süzün![]() Etleri küp küp doğrayıp teflon tencereye koyup altı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ![]() ![]() Suyunu çektikden sonra etler hala pişmemişlerse biraz kaynamış su ilave ederek suyunu tekrar çekmesi için bekleyin ![]() ![]() Bu arada domateslerin kabuklarını soyup soğanlarla ve biberle birlikte küp küp doğrayın![]() ![]() Etler suyunu çektikden sonra küp küp doğranmış soğanları ekleyin biraz sıvı yağ ilavesi ile soğanlar ölene kadar pişirin![]() ![]() Soğanlar şefaflaşınca soğanlarımız kavrulmuş demektir ![]() ![]() Küp küp doğradığımız biberleri domatesleri ve sarımsağı ekleyip kavrulması için karıştırarak pişirelim![]() Domatesler ve biberler piştikden sonra patlıcanları ilave edelim ve karıştıralım ![]() En son salçalı sosu hazırlayıp patlıcanların üzerine dökelim baharatları da ekleyip patlıcanlar şeffaf rengi alana kadar altı kısık ateşte pişirin Piştikden sonra altını kapatalım![]() Fırınlayacağımız tepsiye alıp 175 C de en az yarım saat pişirelim ![]() Fırından çıktıkdan sonra servise hazır demektir Afiyet Olsun![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|