![]() |
Etli Patlıcan Yemeği Tarifi(Resimli Anlatım)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler
Patlıcanların kabuklarını pijama şeklinde soyup küp küp doğrayın. Tuzlayarak acı suyunun çıkması için bekleyin. Acı suyu çıktıkdan sonra suyunu süzerek suyunu süzün. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Etleri küp küp doğrayıp teflon tencereye koyup altı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Suyunu çektikden sonra etler hala pişmemişlerse biraz kaynamış su ilave ederek suyunu tekrar çekmesi için bekleyin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bu arada domateslerin kabuklarını soyup. soğanlarla ve biberle birlikte küp küp doğrayın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Etler suyunu çektikden sonra küp küp doğranmış soğanları ekleyin. biraz sıvı yağ ilavesi ile soğanlar ölene kadar pişirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Soğanlar şefaflaşınca soğanlarımız kavrulmuş demektir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Küp küp doğradığımız biberleri. domatesleri ve sarımsağı ekleyip kavrulması için karıştırarak pişirelim. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Domatesler ve biberler piştikden sonra patlıcanları ilave edelim ve karıştıralım. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg En son salçalı sosu hazırlayıp patlıcanların üzerine dökelim. baharatları da ekleyip patlıcanlar şeffaf rengi alana kadar altı kısık ateşte pişirin. Piştikden sonra altını kapatalım. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Fırınlayacağımız tepsiye alıp 175 C de en az yarım saat pişirelim. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Fırından çıktıkdan sonra servise hazır demektir. Afiyet Olsun... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.