ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Patlıcan Yemeği Tarifi(Resimli Anlatım) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=572954)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:50 PM

Etli Patlıcan Yemeği Tarifi(Resimli Anlatım)
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler
  • 2 orta boy tombiş patlıcan
  • 1 kg kuşbaşı doğranmış yağsız et
  • 2 orta boy küp küp doğranmış kuru soğan
  • 2 orta boy kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet küp küp doğranmış yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 12 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 12 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz. (isteğe bağlı azaltılabilir veya artırılabilir)
Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını pijama şeklinde soyup küp küp doğrayın. Tuzlayarak acı suyunun çıkması için bekleyin. Acı suyu çıktıkdan sonra suyunu süzerek suyunu süzün.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Etleri küp küp doğrayıp teflon tencereye koyup altı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Suyunu çektikden sonra etler hala pişmemişlerse biraz kaynamış su ilave ederek suyunu tekrar çekmesi için bekleyin.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Bu arada domateslerin kabuklarını soyup. soğanlarla ve biberle birlikte küp küp doğrayın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Etler suyunu çektikden sonra küp küp doğranmış soğanları ekleyin. biraz sıvı yağ ilavesi ile soğanlar ölene kadar pişirin.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Soğanlar şefaflaşınca soğanlarımız kavrulmuş demektir.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Küp küp doğradığımız biberleri. domatesleri ve sarımsağı ekleyip kavrulması için karıştırarak pişirelim.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Domatesler ve biberler piştikden sonra patlıcanları ilave edelim ve karıştıralım.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

En son salçalı sosu hazırlayıp patlıcanların üzerine dökelim. baharatları da ekleyip patlıcanlar şeffaf rengi alana kadar altı kısık ateşte pişirin. Piştikden sonra altını kapatalım.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Fırınlayacağımız tepsiye alıp 175 C de en az yarım saat pişirelim.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Fırından çıktıkdan sonra servise hazır demektir. Afiyet Olsun...
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.