|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, kabuğu, portakal, reçeli, tarifiresimli |
![]() |
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi(Resimli Anlatım)![]() * 1 çay kaşığı tereyağ Yapılışı: Portakal kabukları yukarıda görüldüğü gibi doğranır ve birkaç gün suda bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Tereyağ reçelinizin hem parlak olmasını hemde şekerlenmesini önler ![]() * Reçel sıcakken kavanoza koyup kapağını kapatırsanız bozulmaz ![]() ![]() * Reçeli kaynatım beklettikten sonra tekrar kaynatırsanız ![]() ![]() * Reçelin rengi meyvenin renğine yakın olmalıdır ![]() * Reçelinize limon damlatamazsanız limon tuzuda olabilir ![]() * Reçel için seçilecek meyveler taze ![]() ![]() * Her meyvenin reçeli yapılabilir ![]() * Meyvenin cinsine göre 1 kg meyveye 1 ![]() ![]() * Ekşi meyvelere şeker miktarı artırılabilir ![]() * Marmelat yaparsanız yumuşak meyveler kullanılabilir ![]() * İstenilirse reçeller güneşte bırakılarak yapılabilir ![]() * Reçelin şerbeti ve meyveleri arasında bir oran olmalıdır ![]() * Kavanozdan reçel alırken temiz kaşık kullanıp ![]() ![]() * Reçeller buzdolabında saklanmamalıdır ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|