![]() |
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi(Resimli Anlatım)
.5 kg su * 1 çay kaşığı tereyağ Yapılışı: Portakal kabukları yukarıda görüldüğü gibi doğranır ve birkaç gün suda bekletilir. Acısı çıksın diye sık sık suyu değiştirilir. Daha sonra bir taşım ocakta su içinde kaynatılır (10 dk.). süzülür. soğuduktan sonra her kabuk güzelçe el içinde sıkılır. Kabuklar sarmal şekilde sarılarak yarım kürdanla tutturulur. Şeker ve su ocağa konulup. kaynayınca sarılan kabuklar içine atılır. Şerbeti koyulaşınca bir kaç damla limon suyu ve tereyağ konur. ocağın altı kapanır. Soğuduktan sonra yeniden ocak üstünde 5 dk. da kaynatılır. Reçeliniz olmuş demektir. . akmıyorsa reçel olmuştur. * Tereyağ reçelinizin hem parlak olmasını hemde şekerlenmesini önler. * Reçel sıcakken kavanoza koyup kapağını kapatırsanız bozulmaz. küflenmez. * Reçeli kaynatım beklettikten sonra tekrar kaynatırsanız. reçel şekerlenmez. * Reçelin rengi meyvenin renğine yakın olmalıdır. * Reçelinize limon damlatamazsanız limon tuzuda olabilir. * Reçel için seçilecek meyveler taze. ezik ve çürük olmamalıdır. * Her meyvenin reçeli yapılabilir. * Meyvenin cinsine göre 1 kg meyveye 1.5 kg şeker konulabilir. * Ekşi meyvelere şeker miktarı artırılabilir. * Marmelat yaparsanız yumuşak meyveler kullanılabilir. * İstenilirse reçeller güneşte bırakılarak yapılabilir. * Reçelin şerbeti ve meyveleri arasında bir oran olmalıdır. * Kavanozdan reçel alırken temiz kaşık kullanıp. kapağı yeniden iyice kapatılmalıdır. * Reçeller buzdolabında saklanmamalıdır. Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.