Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlatım, çilek, reçeli, yapılırresimli

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?(Resimli Anlatım)





Eğer çilek reçeli yapacaksanız tam zamanı

saplarını temizleyin[*]Çilekler çok iri ise dörde orta boy ise ikiye bölün[*]Çileklerin üzerine toz şekeri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin[*]Ertesi gün erimiş şeker ve çilekleri -su eklemeden- ocağa koyun ve orta ateşte arada sırada karıştırarak pişirmeye başlayın[*]Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve mümkün olduğunca karıştırmadan pişirmeye devam edin Bu sırada reçelin üzerinde köpükler oluşmaya başlayacak bu köpükleri sürekli alın[/list]
  • Ateşi kıstıktan 10-15 dk sonra reçel hafif koyulaşmaya başlayacak bu kıvamı; karıştırırken kaşıktan akmasına göre anlayabilirsiniz kaşıktan su gibi akıyorsa daha kaynamaya ihtiyacı var demektir
  • Reçelin kıvamı koyulaşmaya başlayınca (bu da ateşi kıstıktan yaklaşık 20 dk sonra olacak) limon suyunu ekleyin ve 3-4 dk daha kaynatın
  • Reçelden bir tatlı kaşığı kadar alın ve soğuk bir çay tabağına koyun parmağınızla ortasından çizik yapın reçel yavaş yavaş birleşiyorsa olmuş demektir -Reçeli koymadan önce tabağı boş olarak bir süre buzdolabında bekletip iyice soğumasını sağlayın
NOTLAR;
  • Reçelin malzemelerini aynı oranda arttırabilirsiniz ancak limon suyunu aynı oranda arttırmayın Örneğin; 2 kilo çilek ve şekerden yapacaksanız 2 adet limon suyu eklemeniz yeterli
  • Limon suyu yerine limon tuzu da kullanabilirsiniz O zaman yarım kilo çilek için; 1 çay kaşığı 2 kilo çilek için 2 çay kaşığı limon tuzu kullanmanız yeterli Limon tuzu da limon suyu gibi inmesine yakın ekleniyor
  • Limon tuzu ile yaparsanız limon sulu reçele göre daha fazla dayanıyor
  • Ayrıca reçel ne kadar koyu kıvamlı olursa o kadar uzun süre dayanıyor
  • Reçeli ne kadar uzun süre kaynatırsanız o kadar koyu kıvamlı oluyor biz koyu kıvamlı sevdiğimiz için; -ateşi kıstıktan sonra- toplam 25 dk kaynattık
  • Reçel biraz ılındıktan sonra kavanoza alın ve iyice soğumadan sakın ağzını kapatmayın küflenme yapabilir
  • Reçeli kavanoza aldığınızda üzerinde köpük varsa mutlaka alın reçelin şekerlenmesine neden olur
  • Çilek olarak koyu renkli tatlı ve kokulu olanları tercih edin








Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.