Yufkalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkalı Peynirli Tepsi Böreği TarifiYufkalı Peynirli Tepsi Böreği 1 kg yufka (6 adet) 2 şişe soda 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ (daha az da koyabilirsiniz) yarım kg lor peyniri maydonoz [*]Lor peynirine maydanozları doğrayın isterseniz tuz ilave edin [*]Bir kavanozda yumurta süt yağ ve 1 şişe sodayı çırpın [*]Tepsiyi yağlayın ve 1 yufkayı kenarlarından 3-4 cm sarkacak şekilde tepsinin içinde buruşturun çorba kaşığıyla kavanozdaki karışımdan üzerine serpin[*]2 yufkayı tamamı buruşuk olmak kaydıyla üzerine yayın ve iç malzemeden (yarısını)koyun Yine karışımdan serpin 3 ve 4 yufkayı da yine aynı şekilde yayıp 4 den sonra tekrar iç malzeme koyun [*]5 yufkadan sonra sarkan yufka kenarlarını kapatın sıvıdan dökün ve 6 yı tepsinize göre kenarlarını altına katlayıp üzerine düz bir şekilde yayın [*]sıvının kalanına diğer şişeyi de ekleyip tepsideki kesilmiş böreğin her yerine eşit gelecek şekilde tamamını dökün üzerine susam çörekotu ekleyip 200C ısıtılmış fırına verin üzeri iyice kızarınca çıkarın![]() ![]() Alıntı
|
|
|
|