Makbule Yemeği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Makbule Yemeği Tarifi![]() Malzemeler 500 gr kuşbaşı doğranmış et ![]() 2 su bardağı pirinç 2 adet patates 1 yemek kaşığı tereyağı tuz Hazırlanışı Derin bir tencerede etleri kavurun ![]() ![]() Etleri tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökün ![]() ![]() Halka halka kestip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizin ![]() ![]() Üzerine kalan pirinci dökerek düzeltin Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak koyun![]() ![]() Tuzu ve pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatın ![]() ![]() Karıştırmadan kısık ateşte pişirin Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirin![]() ![]() Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin Afiyet olsun ![]() Alıntı |
|
|
|