Baklalı Yaprak Sarma Tarifi (Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklalı Yaprak Sarma Tarifi (Resimli Anlatım)Baklalık yaprak sarma nasıl yapılır? 5 su bardağı kuru bakla içi· 2 yemek kaşığı salça · 2-3-adet orta boy kuru soğan · 1 su bardağı sıvı yağ · Tuz · Nene · Arzu ettiğiniz baharatlar · Varsa kaburga asma yaprağıHazırlanışı: 1-Öncelikle yarmalar haşlanır baklalarda akşamdan ıslatılarak sabaha kadar yumuşaması sağlanır ![]() 2-Daha sonra bir kabın içerisine konularak üzerine baharatları tuzu salçası küçük doğranmış soğanı ve ½ bardak sıvı yağı ilave edilerek iç malzemesi hazırlanır![]() 3-Hazırlanan iç malzemesi tuzu alınmış salamura yaprağın içine konularak sarılır ![]() 4-Sarılan yapraklar dibine kaburga döşenmiş tencereye yerleştirilir ![]() 5-Sarmalar bitince üzerlerine kalan yağ gezdirilip biraz daha tuz ve yeteri kadar su ilave edilerek önce hızlı ateşte su kaynadıktan sonrada en kısık ateşte takriben 1 saat kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|