![]() |
Baklalı Yaprak Sarma Tarifi (Resimli Anlatım)
Baklalık yaprak sarma nasıl yapılır? .5 su bardağı kuru bakla içi · 2 yemek kaşığı salça · 2-3-adet orta boy kuru soğan · 1 su bardağı sıvı yağ · Tuz · Nene · Arzu ettiğiniz baharatlar · Varsa kaburga .asma yaprağı Hazırlanışı: 1-Öncelikle yarmalar haşlanır baklalarda akşamdan ıslatılarak sabaha kadar yumuşaması sağlanır. 2-Daha sonra bir kabın içerisine konularak üzerine baharatları. tuzu. salçası. küçük doğranmış soğanı ve ½ bardak sıvı yağı ilave edilerek iç malzemesi hazırlanır. 3-Hazırlanan iç malzemesi tuzu alınmış salamura yaprağın içine konularak sarılır. 4-Sarılan yapraklar dibine kaburga döşenmiş tencereye yerleştirilir. 5-Sarmalar bitince üzerlerine kalan yağ gezdirilip biraz daha tuz ve yeteri kadar su ilave edilerek önce hızlı ateşte su kaynadıktan sonrada en kısık ateşte takriben 1 saat kadar pişirilir http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.