Körili Mezgit Tarifi-Körili Mezgit Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Körili Mezgit Tarifi-Körili Mezgit YapılışıKörili Mezgit Tarifi-Körili Mezgit Yapılışı Malzemesi: 10 adet ufak mezgit balığı 6 adet iri boy mantar 1 adet küçük boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı sıvıyağı 1 çay kaşığı köri 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema Tuz Karabiber Garnitür İçin; 1 bardak kıyılmış lahana 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı sıvıyağı Maydanoz Tuz Tarifi: • Mezgit balıklarının orta kemiklerini ve derilerini çıkartın ![]() • Kılçıksız beyaz balık parçaları elde edin![]() • Mantarları yıkayıp ince ince doğrayın![]() • Soğan ile yağda soteleyin ![]() • Balıkları içine düzgün bir şekilde yerleştirin ![]() • 6 yemek kaşığı kremaya 6 yemek kaşığı su ekleyin ![]() ![]() • Köri ile karıştırın ![]() • Balıkların üzerin gezdirin ![]() • Tuzunu kontrol edip pişirin![]() • Havucu rendeleyin ![]() • Lahanaları ince ince kıyın ![]() • Sıvıyağ ile tavanın kapağını kapatarak sote edin![]() • Balıkla birlikte servis yapın
|
|
|
|