Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kalamar, kizarma, tarifi

Kalamar Kizarma Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalamar Kizarma Tarifi





Kalamar nasıl kızartılır
Kalamar kızartması tarifi
Kalamar tarifi



Kalamar Kızartması
1 kg kalamar
1 şişe maden suyu
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;
sıvıyağ


Kalamar temizlenir halka şeklinde doğranır kaynayan suya atılırak yarım haşlanır Maden suyunda bir süre bekletilir Daha sonra kalamar dilimleri galeta tuz karışımına batırılarak kızgın yağda pembe renkte kızartılır

Not: Kalamar küçük ve körpeyse haşlamaya gerek yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.