Peymacun Tarifi-Peymacun Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peymacun Tarifi-Peymacun YapılışıPeymacun Tarifi-Peymacun Yapılışı Malzemeler : 2 su b un1 su b tam buğday unuYarım paket yaş maya 1 tatlı k tuzAldığı kadar ılık su İç harcı için: Beyaz peynir Kaşar peynir Maydanoz Kırmızı biber Taze soğan Fesleğen 1 yumurta Hazırlanışı: Karıştırma kabına 2 su bardağı unu alın Üzerine 1 tatlı kaşılığı tuz ilave edin Unların ortasına havuz açın ve yarım paket yaşmaya ilave edin Yaş mayanın üzerine ılık su ilave edin ve mayayı eritin Daha sonra unuda karıştırarak hamuru güzelce yoğurun![]() Daha sonra hamuru bezelere ayırın ve bezeleri merdane ile açın İç harcı için ise maydanozutaze soğanıkırmızı biberi ve fesleğeni çok ince olarak kesin Karıştırma kabına yeşllikleri alın Üzerine beyaz peynir ilave edin Üzerine 1 adet yumurta kırın ve karıştırın Pidenin hamurlarını fırın tepsisine dizin Üzerine peynirli karışımı paylaştırın Pideleri önceden ısıtılmış olan 190 dercelik fırında pişirin
|
|
|
|