![]() |
Yufkada Pilav Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yufkada Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)Yufkada Pilav Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım Malzemeler: 1 çay bardağı bezelye 2 havuç (küp küp doğranmış) 6 çorba kaşığı yemeklik sıvı peynir ya da 100 gr ![]() 1 yumurta 1 çay bardağı maydanoz (ince kıyılmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kasığı tereyağ 3 çorba kaşığı limon suyu Kekik ![]() 1 çay kaşığının yarısı kadar toz şeker Tuz 400 gr ![]() Yarım su bardağı pilavlık Jasmin pirinç yada başka bir cins Yarım çay bardağı istediğimiz cins şehriye Yarım su bardağı tavuk suyu yada sebze suyuda kullanabilirsiniz ![]() 250 gr ![]() Hazırlanışı: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan yufkalarla karışımın üzerini kapatıyoruz ve yumurta sarısı sürerek susam serpiyoruz ![]() ![]() ![]() 180 derecede önceden ısıttığımız fırında böreğimiz kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika kontrol ederek pişiriyoruz ![]() ![]() Böreğinizi domates dilimleri ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|