![]() |
Yufkada Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)
Yufkada Pilav Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım http://1.bp.blogspot.com/-rdws7NhCAQ...90+-+copia.JPG Malzemeler: 1 çay bardağı bezelye 2 havuç (küp küp doğranmış) 6 çorba kaşığı yemeklik sıvı peynir ya da 100 gr. peynir (eriyebilen bir peynir ya da kaşar peyniri) 1 yumurta 1 çay bardağı maydanoz (ince kıyılmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kasığı tereyağ 3 çorba kaşığı limon suyu Kekik. karabiber susam 1 çay kaşığının yarısı kadar toz şeker Tuz 400 gr. tavuk (göğüs eti yada butlardan küçük kesilmiş) Yarım su bardağı pilavlık Jasmin pirinç yada başka bir cins Yarım çay bardağı istediğimiz cins şehriye Yarım su bardağı tavuk suyu yada sebze suyuda kullanabilirsiniz. 250 gr. baklava yufkası (ya da normal yufka) Hazırlanışı: .toz şeker ve limon suyumuzu ekliyoruz.1-2 kere karıştırıp tereyağımızı ve suyumuzu koyuyoruz.3-4 dakika orta ateşte. sonrasında kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Ocağı kapatıp. kapakla pilav arasına kağıt mutfak havlusu yerleştirerek yaklaşık 5 dakika demlendiriyoruz.Pirinçler tam pişmemis olacak. . 1 çorba kaşığı zeytinyağı. kekik ve karabiber ekleyerek karıştırıyoruz. . sularını çekene kadar kızartıyoruz. 3 çorba kaşığı yemeklik sıvı peynir ve tuz ekleyerek 1 dakika daha pişiriyoruz. . tavaya 3 çorba kaşığı yemeklik sıvı peynir daha ekliyoruz.Pilav ve bezelyeli havuç karışımını ekleyerek kısık ateşte 1 dakika karıştırıyoruz. . fotoğraftaki gibi yada tamamen pilavla kaplayıp. üzerinde tavuk olacak şekilde yufkalarımızın üzerine koyuyoruz ve maydanoz serpiyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kalan yufkalarla karışımın üzerini kapatıyoruz ve yumurta sarısı sürerek susam serpiyoruz. Dilerseniz üzerini keserek şekil verebilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 180 derecede önceden ısıttığımız fırında böreğimiz kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika kontrol ederek pişiriyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Böreğinizi domates dilimleri ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz. Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.