Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karacaköy, pilavı, tarifi

Karacaköy Pilavı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karacaköy Pilavı Tarifi





Karacaköy Pilavı Tarifi

Karacaköy Pilavı Tarifi
Resimli Karacaköy Pilavı Tarifi

Malzemeler

Yarım demet dereotu
1 Su bardağı yerfıstığı
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
2 Su bardağı su
500 gr kuşbaşı dana eti
2 Su bardağı pirinç
Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
2 Adet orta boy soğan
1 Adet havuç



Pilavın tarifi

Ön hazırlık olarak pirinci 2 saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin
Bu arada dana etini iyice pişirin
Ayrı bir tencerede sıvıyağda soğanları pembeleştirin
İçine küp doğranmış havucu ve 1 su bardağı kabukları soyulmuş yerfıstığını ilave edin
Eti ekleyip 1-2 kez karıştırın
Pirinci nişastası gidene dek yıkayıp suyunu süzün
Tencereye ilave edip kavurun
Üzerine suyu karabiberi ve tuzu ekleyip pilav suyunu çekene dek pişirin
Pişen pilavın içine yarım demet ince kıyılmış dereotunu ilave edin
Pilavı karıştırıp ocaktan alarak demlenmeye bırakın
Servis yapacağınız zaman bir kasaye yada kalıba doldurup tabağa ters çevirerek aktarın
Kavrulmuş yerfıstığı ve dereotu ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.