Tavuklu Papaz Yahnisi Tarifi - Tavuklu Papaz Yahnisi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Papaz Yahnisi Tarifi - Tavuklu Papaz Yahnisi YapılışıTavuklu Papaz Yahnisi Tarifi - Tavuklu Papaz Yahnisi Yapılışı - Tavuklu Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır? Malzemeler : 1 kg tavuk (kemikli ya da kemiksiz) 4 adet küçük soğan 7 diş sarımsak 2 çorba kasığı salça Yarım cay kasığı köri 1 çay kasığı karabiber 2 tatlı kaşığı nane 1 çorba kasığı üzüm sirkesi 2 adet küçük boy patates Yeteri kadar su ve tuz Yemeğin Tarifi : Tencereye tavuk etlerini alın Üzerine irice doğranmış soğan ve sarmısakları koyun 2 çorba kasığı salca yarım cay kasığı köri karabiber sirke yağ ve tuz ilave edip tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtun Tavuklar kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin![]() İyice yumuşadıklarında 2 kahve fincanı su ilave edip kaynamaya bırakın İrice doğradığınız patatesleri de tencereye alın Gerekirse su ilavesi yaparak patatesleri pişirin Tencereyi ocaktan alınca üzerine nane serpip servis yapın
|
|
|
|