Muhammara Ve Bazlama... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhammara Ve Bazlama...BAZLAMA VE MUHAMMARA ![]() MALZEMELER:
[*] Tuz ve unu koyup ele yapışmayacak pürüzsüz bir hamur olana dek yoğurun 1 saat kabarmaya bırakın [*] Hamurdan yaklaşık mandalina büyüklüğünde bezeler yapın [*] Biraz dinlendirdikten sonra tatlı tabağı büyüklüğünde açın Kalınlığı yaklaşık yarım cm olmalı çok ince olmamalıdır [*] Tekrar biraz kabarması için üstüne nemli bez örtüp 15-30dk bekletin [*] Önceden ısıtılmış teflon tavada yağ koymadan pişirin![]() Hafifçe kızarmaya başlayınca çevirip öbür tarafınıda pişirin Böylece çevire çevire iyice pişene kadar 2-3 dakika pişirin![]() Not: Bu şekilde bazlamayı pişirdikten sonra sıcak olarak yiyebilir yada soğuduktan sonra buzluğa koyup gerektikçe alıp fırında tekrar ısıtmak sureti ile kullanabilirsiniz ![]() MUHAMMARA:
Ozellikle kahvaltilarda bazlama yada normal taze ekmekle cok guzel olur Hatta bayatlamis ekmeginizi tost yapip (kizartip) ustune surerekte yiyebilirsiniz![]() |
|
|
|