| Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 10:40 PM |
Muhammara Ve Bazlama...
BAZLAMA VE MUHAMMARA
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
MALZEMELER:- 1 bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kuru tozmaya
yaklaşık 3 bardak kadar un
Yapılışı:[*] Mayayı ılıktan sıcakça suda eritip birkaç dakika aktif hale gelmesi için bekleyin.[*] Tuz ve unu koyup ele yapışmayacak pürüzsüz bir hamur olana dek yoğurun. 1 saat kabarmaya bırakın.[*] Hamurdan yaklaşık mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.[*] Biraz dinlendirdikten sonra tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Kalınlığı yaklaşık yarım cm olmalı çok ince olmamalıdır.[*] Tekrar biraz kabarması için üstüne nemli bez örtüp 15-30dk. bekletin.[*] Önceden ısıtılmış teflon tavada yağ koymadan pişirin.
Hafifçe kızarmaya başlayınca çevirip öbür tarafınıda pişirin. Böylece çevire çevire iyice pişene kadar 2-3 dakika pişirin.
Not: Bu şekilde bazlamayı pişirdikten sonra sıcak olarak yiyebilir yada soğuduktan sonra buzluğa koyup gerektikçe alıp fırında tekrar ısıtmak sureti ile kullanabilirsiniz.
MUHAMMARA:- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/3 bardak ceviz bıçakla irice kıyılmış
- Yaklaşık 3 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
pulbiber arzuya göre toz sarımsak
Yapılışı:[*] Peyniri catalla bir kabin icinde ezip diger malzemeleri katip karistirin. Ozellikle kahvaltilarda bazlama yada normal taze ekmekle cok guzel olur. Hatta bayatlamis ekmeginizi tost yapip (kizartip) ustune surerekte yiyebilirsiniz.
|