Patatesli Kısır Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Kısır Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Malzemeler:[*]5 veya 6 Adet Patates[*]1 Su Bardağı Köftelik İnce Bulgur[*]Bir Adet Kuru Soğan[*]Yarım Limon[*]Bir Çorba Kaşığı Domates Salçası[*]Bir Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber Pul Biber ve Tuz[*]Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ[*]Bir Tutam Maydonoz ve 3 Dal Taze Soğan Hazırlık[*]Köftelik ince bulguru kaynamış su ile ıslatıp patatesleri haşlamak gerekli![]() Tarifin Hazırlanışı[*]Patatesler düdüklü tencere yardımı ile haşlanır ![]() [*]Bir su bardağı köftelik ince buldur ise bir kaba alınır ve kaynar su ile ıslatılıp yumşaması sağlanır![]() [*]Islatılan ince bulgur ve haşlanmiş patatesler aynı kapta bir tatlı kaşığı tuz ilave edilerek yoğrulur [*]Bir tavada bir adet kuru soğan ince ince kıyıldıktan sonra sıvı yağ eklenerek sotelenmeye bırakılır [*]Soğanlar renk değiştirmeye yakın domates salçası kırmızı toz biber ve isteğe bağlı kırmızı pul biber ilave edilip yoğrulan köfteli karışıma eklenir ve yeniden yoğrulur [*]Yarım limon sıkıldıktan sonra ince ince kıyılmış maydonoz ve taze soğanların yeşil kısımları karışıma eklenir ve son yoğurma işi yapılır [*]Son aşamada patatesli kısırımızı avuç içinde köfte şekli vererek tabakta sunuma hazılanır [*]Patatesli kısır tabağı çoban salata ve turşu garnitürleri ile zenginleştirilir![]() [*]Afiyet olsun![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|