Gazete Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gazete Tatlısı TarifiGAZETE BAKLAVASI ![]() Bu resım kucultulmustur Gercek boyuta donmek ıcın tıklayın Orjınal boyut 1280x960 ![]() Malzeme: 2 tane yumurta Yarım su bardagi süt Yarım su bardagi siviyag Çeyrek su bardagi su Bir tutam tuz Yarım yemek kasigi sirke 1Yarım kiloya yakin un Hamuru için: 2-3 Su bardağı nişasta Şerbeti için: 65 su bardagi seker 7su bardagi su Yarim limon suyu İçi için: Ceviz ici Üzeri için: 125 gr tereyag 1 su bardagi siviyag Yapılışı: Hamur için olan malzemeleri çırpın Unu yavaş yavaş ilave edin yaklaşık yarım kilo un alıyor ![]() Yogurdugunuz hamuru 1 saat dinlendirin Yaklasik 16-17 bezeye ayırın Bezeler mandalina büyüklüğünde olsun![]() Her bezeyi bol nisasta ile incecik açin ![]() Oklavaya sarin resimdeki gibi ortaya dogru büzün Sonra gazete kağıdının üzerine kırışığını fazla bozmadan acın içine ceviz serpin ![]() Gazetenin iki ucundan tutarak ortaya dogru sallayarak rulo haline getirin gevşek bir rulo oluyor Sonra 2 veya 3 parmak enliliğinde kesip tepsiye dizin ![]() Teryağını ayrı sıvıyağı ayrı kaplarda kızdırın Tere yagin köpügünü alıp sıvıyağ ile karıştırıp Sıcakken tatlıların üzerine gezdirin Tatlıyı 190- 200 derecde pişirin Şerbeti hazırlayıp hafif koyulaşınca limonu ilave edip Tatlida serbette ılıkken üzerine gezdirin ![]() ![]() ![]() Alıntı
|
|
|
|