ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Gazete Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571572)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:07 PM

Gazete Tatlısı Tarifi
 


GAZETE BAKLAVASI
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Bu resım kucultulmustur.Gercek boyuta donmek ıcın tıklayın.Orjınal boyut 1280x960
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzeme:
2 tane yumurta
Yarım su bardagi süt
Yarım su bardagi siviyag
Çeyrek su bardagi su
Bir tutam tuz
Yarım yemek kasigi sirke
1Yarım kiloya yakin un
Hamuru için:
2-3 Su bardağı nişasta
Şerbeti için:
65 su bardagi seker
7su bardagi su Yarim limon suyu
İçi için:
Ceviz ici
Üzeri için:
125 gr tereyag
1 su bardagi siviyag
Yapılışı:
Hamur için olan malzemeleri çırpın
Unu yavaş yavaş ilave edin yaklaşık yarım kilo un alıyor.
Yogurdugunuz hamuru 1 saat dinlendirin
Yaklasik 16-17 bezeye ayırın. Bezeler mandalina büyüklüğünde olsun.
Her bezeyi bol nisasta ile incecik açin.
Oklavaya sarin resimdeki gibi ortaya dogru büzün
Sonra gazete kağıdının üzerine kırışığını fazla bozmadan
acın içine ceviz serpin.
Gazetenin iki ucundan tutarak ortaya dogru sallayarak
rulo haline getirin gevşek bir rulo oluyor.
Sonra 2 veya 3 parmak enliliğinde kesip tepsiye dizin.
Teryağını ayrı sıvıyağı ayrı kaplarda kızdırın
Tere yagin köpügünü alıp sıvıyağ ile karıştırıp
Sıcakken tatlıların üzerine gezdirin.
Tatlıyı 190- 200 derecde pişirin.
Şerbeti hazırlayıp hafif koyulaşınca limonu ilave edip
Tatlida serbette ılıkken üzerine gezdirin...


Alıntı.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.