![]() |
Gazete Tatlısı Tarifi
GAZETE BAKLAVASI http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bu resım kucultulmustur.Gercek boyuta donmek ıcın tıklayın.Orjınal boyut 1280x960 http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzeme: 2 tane yumurta Yarım su bardagi süt Yarım su bardagi siviyag Çeyrek su bardagi su Bir tutam tuz Yarım yemek kasigi sirke 1Yarım kiloya yakin un Hamuru için: 2-3 Su bardağı nişasta Şerbeti için: 65 su bardagi seker 7su bardagi su Yarim limon suyu İçi için: Ceviz ici Üzeri için: 125 gr tereyag 1 su bardagi siviyag Yapılışı: Hamur için olan malzemeleri çırpın Unu yavaş yavaş ilave edin yaklaşık yarım kilo un alıyor. Yogurdugunuz hamuru 1 saat dinlendirin Yaklasik 16-17 bezeye ayırın. Bezeler mandalina büyüklüğünde olsun. Her bezeyi bol nisasta ile incecik açin. Oklavaya sarin resimdeki gibi ortaya dogru büzün Sonra gazete kağıdının üzerine kırışığını fazla bozmadan acın içine ceviz serpin. Gazetenin iki ucundan tutarak ortaya dogru sallayarak rulo haline getirin gevşek bir rulo oluyor. Sonra 2 veya 3 parmak enliliğinde kesip tepsiye dizin. Teryağını ayrı sıvıyağı ayrı kaplarda kızdırın Tere yagin köpügünü alıp sıvıyağ ile karıştırıp Sıcakken tatlıların üzerine gezdirin. Tatlıyı 190- 200 derecde pişirin. Şerbeti hazırlayıp hafif koyulaşınca limonu ilave edip Tatlida serbette ılıkken üzerine gezdirin... Alıntı. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.