![]() |
Midye Tatlısı / Midye Baklavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Midye Tatlısı / Midye Baklavası Tarifi![]() Hamur malzemeleri
![]() Midye tatlısı nasıl yapılır?
![]() ![]() ![]() ![]() Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın ![]() Aralarına nişasta serperek üstüste koyun ![]() ![]() Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün ![]() Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın ![]() Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin ![]() ![]() Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın ![]() ![]() Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın ![]() ![]() Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin ![]() 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın ![]() Şurubu hazırlayın ![]() ![]() Şurubu sıcağa yakın ılık olunca soğuyan tatlının üzerine dökün ![]() 4-5 saat sonra tatlınız servise hazır ![]() |
![]() |
![]() |
|