Yalancı Piliç Dolma Tarifi - Yalancı Piliç Dolma Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalancı Piliç Dolma Tarifi - Yalancı Piliç Dolma YapılışıYalancı Piliç Dolma Tarifi - Yalancı Piliç Dolma Yapılışı - Yalancı Piliç Dolma Nasıl Yapılır? Malzemeler: * 1 büyük paket Tavuk Rulo Göğüs * karabiber (istenen miktar) * 1 adet soğan (orta boy - çintilmiş) * tuz (istenen miktar) * zeytinyağı (istenen miktar) * 0 5 su bardağı pirinç (yıkanıp unu giderilmiş)* 0 5 su bardağı sarı kuru üzüm* 0 5 su bardağı antep fıstığı (bir gece önce ılık suya koyup kabuklarını soyun)* 0 5 su bardağı su (veya piliç suyu)* 0 5 su bardağı yoğurtYapılışı: * Kıyılmış soğanı zeytinyağında yumuşayıncaya kadar pişirin![]() * Pirinci üzümü ve fıstığı içine katarak 3 dk çevirin![]() * Kısık ateşte suyu ilave edip suyunu çekince ateşten alın![]() * Yoğurt tuz ve biberi ilave edip soğumaya bırakın![]() * Hazırladığınız harçtan bir miktar diyet ruloların geniş kısmına koyup dolma gibi sarın Açılmaması için kürdan ile tutturun![]() * Hazırladığınız dolmaları zeytinyağına bulayıp fırın kabına sıralayın ![]() * Üzerini çift kat folyo kağıdı ile kapatıp önceden ısıtılmış fırında (200 C) 15 dk pişirin![]() * Folyoyu alıp piliçlerin üzerlerinin hafif kızarması için 5 dk daha fırınlayın![]() * İster sıcak ister soğuk olarak garnitürle servis yapın
|
|
|
|