Sebzeli Tartlar Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Tartlar TarifiMALZEMELER 300 gr Kekun 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu 150 gr Tereyağı 1 Su Bardağı Soğuk Su Çırpılmış 1 Yumurta Sarısı TuzKrema için 3 Yumurta 1 Su Bardağı Süt 1/2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri Tuz KarabiberSebzeli harç için 1 Küp Doğranmış Kabak 1 Küp Doğranmış Havuç 1 Küp Doğranmış Patiıcan 1 Rendelenmiş Soğan 1 Çorba Kaşiği Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Diş Dövülmüş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz ve Taze Nane HAZIRLANIŞI Un tuz ve kabartma tozunu eleyin Tereyağı 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun 5 dakika buzdolabında dinlendirin 12 eşit parçaya bölün Küçük tartölet kalıplarını yağlayıp hamurları yerleştirin Ortasına hafifçe bastırıp kenarlarını düzeltin![]() Krema malzemelerini iyice karıştırıp kremayı hazırlayın Sebzeli harcı hazırlamak üzere sebzeleri tereyağı veya zeytinyağı karışımında yumuşayana kadar soteleyin![]() Kalıplardaki hamurların içini sebzeli harçla doldurup üzerini krema ile kapatın ![]() Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin Fırından alıp 10 dakika dinlendirin Kalıplardan çıkarıp hazırladığınız yeşil salata eşliğinde servis yapın
|
|
|
|