![]() |
Sebzeli Tartlar Tarifi
MALZEMELER 300 gr Kekun 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu 150 gr Tereyağı 1 Su Bardağı Soğuk Su Çırpılmış 1 Yumurta Sarısı. Tuz Krema için 3 Yumurta 1 Su Bardağı Süt 1/2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri Tuz. Karabiber Sebzeli harç için 1 Küp Doğranmış Kabak 1 Küp Doğranmış Havuç 1 Küp Doğranmış Patiıcan 1 Rendelenmiş Soğan 1 Çorba Kaşiği Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Diş Dövülmüş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz ve Taze Nane HAZIRLANIŞI Un. tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı. 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun. 5 dakika buzdolabında dinlendirin. 12 eşit parçaya bölün. Küçük tartölet kalıplarını yağlayıp hamurları yerleştirin. Ortasına hafifçe bastırıp kenarlarını düzeltin. Krema malzemelerini iyice karıştırıp kremayı hazırlayın. Sebzeli harcı hazırlamak üzere sebzeleri tereyağı veya zeytinyağı karışımında yumuşayana kadar soteleyin. Kalıplardaki hamurların içini sebzeli harçla doldurup üzerini krema ile kapatın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlendirin. Kalıplardan çıkarıp hazırladığınız yeşil salata eşliğinde servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.