Pilic Topkapi (Resimli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pilic Topkapi (Resimli)Bu yemek hem sunumu hem de lezzeti cok güzel olan bir yemektir Misafirlerinizden övgüler almak icin mutfaga girin ve Pilic Topkapi yapin![]() 4 tane buyuk tavuk budu 2 su bardagi pirinc 2 yemek kasigi zeytinyagi 1 sogan Dolmalik fistik kusüzümüDereotu tuzKarabiber kirmizibiberYenibahar Butlari kasabinizdan fileto olarak kemiklerinden ayirtin Yada kendiniz evde yapin Sonra bu filetolari iyice dövün yada kasabiniza dövdürün![]() Ic pilav yapmak icin önce zeytinyaginda sogani ve dolmalik fistiklari kavurun ![]() Sonra pirinci ekleyip bir süre daha kavurun ![]() Kavrulunca kusüzümünü ve baharatlari ekleyin ![]() 2 5 su bardasi su ekleyip kaynatin ve pilav gibi pisirin![]() Filetolara bu ic pilavdan yayin ve rulo gibi sarin ![]() Kürdanla sardiginiz yerlerden tutturun ![]() Kürdanli taraf alta gelecek sekilde tepsiye yerlestirin ![]() Salca sivi yag tuz ve suyu karistirin Sos yapin ve tavuklarin üzerine dökün![]() Tepsiyi folyo kagidiyla kapatip 200° 'de pisirin ![]() Pisince folyoyu cikarip tavuklarin üzerinin kizarmasini saglayin Not:Egerki kusüzümü sevmiyorsaniz onun yerine bezelyeli pilav yapin Oda cok güzel oluyor Ben bazen bezelyeli bazende kusüzümlü yapiyorum![]() Ayrica benim tavuk ve etler icin sislerim var ben onlarla tutturuyorumBu tarif üyelerimizden Azeri kizi ' ın çalışmasıdır kendisine ilgisinden dolayı teşekkür ederiz![]() ![]()
|
|
|
|