Milföylü Baklava Tarifi (Resimli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Baklava Tarifi (Resimli)Milföylü Baklava 1 Paket Milföy Hamuru (20 Adet) 1 Adet Yumurta 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker 1 Su Bardağı Ceviz İçi Fındık BademŞERBETİ; 2 5 Su Bardağı Toz Şeker2 Su Bardağı Su 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan birmiktar koyun Rulonun birleşeceği uca yumurta beyazından sürüp rulo yapın Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp üzeri kızarana kadar pişirin Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın Şekerle suyu kaynatın Ocaktan almadan az önce 1/2 limon sıkın Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine ocaktan yeni aldığınız şerbeti dökün |
|
|
|