![]() |
Milföylü Baklava Tarifi (Resimli)
Milföylü Baklava 1 Paket Milföy Hamuru (20 Adet) 1 Adet Yumurta 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker 1 Su Bardağı Ceviz İçi Fındık. Badem ŞERBETİ; 2.5 Su Bardağı Toz Şeker 2 Su Bardağı Su 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın. Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan birmiktar koyun. Rulonun birleşeceği uca yumurta beyazından sürüp rulo yapın.Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin. fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp üzeri kızarana kadar pişirin. Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerle suyu kaynatın. Ocaktan almadan az önce 1/2 limon sıkın. Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine. ocaktan yeni aldığınız şerbeti dökün |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.