Jöleli Tart Tarifi - Jöleli Tart Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Jöleli Tart Tarifi - Jöleli Tart YapılışıJöleli Tart Tarifi - Jöleli Tart Yapılışı - Jöleli Tart Nasıl Yapılır? MALZEMELER: * 2 5 çay bardağı pandispanya unu* 2 yumurta * 1 çay bardağı hindistancevizi * 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında su * 1 paket çilekli jöle (bitkisel olanlardan) * 3 tane kivi * 2 tane muz YAPILIŞI: 1 Pandispanya ununu yumurtaları hindistancevizini ve suyu mikserde 7-8 dakika çırpın![]() 2 26 cm çapındaki yağladığınız kelepçeli kalıba hamuru boşaltıp üzerini düzeltin![]() 3 150 derecei önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin![]() 4 Jöleyi tarifine göre hazırlayın 5 dakika dinlendirin![]() 5 Meyveleri doğrayın ve jöleyle karıştırın Yine 5 dakika dinlendirin![]() 6 Ilıyan pandispanyanın üzerine jöleyi boşaltıp buzdolabına alın En az 2 saat dinlendirip servis edin
|
|
|
|