Pastırmalı Patates Tavası(Böreği)Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Patates Tavası(Böreği)Tarifi![]() alzemeler : 2 kg taze patates 200 gr pastırma13-15 adet kurutulmuş domates 6 diş sarımsak 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 paket krema ( 200 ml )200 gr kaşar peyniriFındık büyüklüğünde tereyağı karabiber tuz Yapılışı : Yumurtaları derin bir kaba kırıp iyice çırpalım Sütü tuz ve karabiberi ilave edelim Patatesleri iyice yıkayalım Kabuklarını soymadan ince ince dilimleyelim Dilimlediğimiz patatesleri sütlü karışımın içine alıp harmanlayalım Kuru domatesleri suda 2-3 dakika kadar haşlayıp süzelim Herbir dilimi 2-3 parçaya ayıralım Fırın kabını tereyağıyla yağlayalım Patatesleri bir kat dizelim Üzerine pastırma dilimleri ve kuru domatesleri yerleştirelim Sarımsakların kabuklarını soyup herbir dişi ikiye keselim![]() Pateslerin aralarına sarımsaklardan yerleştirelim Rendelenmiş kaşar peyniri ve krema dökelim Bir kat daha patates dizelim Aynı işlemi tekrarlayalım Üzerine son kat patatesleri dizdikten sonra patatesleri batırdığımız sütlü karşımın kalanını patateslerin üzerine dökelim Üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ve krema ile kaplayarak karabiber serpip alüminyum folyo ile üzerini örtelim 200 derece fırına koyup 20 dakika sonra patateslerin pişip pişmediğini kontrol ederek üzerinin kızarması için folyoyu çıkaralım 5-6 dakika daha üzeri açık şekilde pişirerek kızarınca fırından çıkarıp servis yapalım![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|