![]() |
Pastırmalı Patates Tavası(Böreği)Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg alzemeler : 2 kg taze patates 200 gr.pastırma 13-15 adet kurutulmuş domates 6 diş sarımsak 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 paket krema ( 200 ml.) 200 gr. kaşar peyniri Fındık büyüklüğünde tereyağı karabiber tuz Yapılışı : Yumurtaları derin bir kaba kırıp iyice çırpalım. Sütü .tuz ve karabiberi ilave edelim. Patatesleri iyice yıkayalım. Kabuklarını soymadan ince ince dilimleyelim. Dilimlediğimiz patatesleri sütlü karışımın içine alıp harmanlayalım. Kuru domatesleri suda 2-3 dakika kadar haşlayıp süzelim. Herbir dilimi 2-3 parçaya ayıralım. Fırın kabını tereyağıyla yağlayalım. Patatesleri bir kat dizelim. Üzerine pastırma dilimleri ve kuru domatesleri yerleştirelim.Sarımsakların kabuklarını soyup herbir dişi ikiye keselim. Pateslerin aralarına sarımsaklardan yerleştirelim. Rendelenmiş kaşar peyniri ve krema dökelim. Bir kat daha patates dizelim. Aynı işlemi tekrarlayalım. Üzerine son kat patatesleri dizdikten sonra .patatesleri batırdığımız sütlü karşımın kalanını patateslerin üzerine dökelim. Üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ve krema ile kaplayarak .karabiber serpip alüminyum folyo ile üzerini örtelim. 200 derece fırına koyup .20 dakika sonra patateslerin pişip pişmediğini kontrol ederek üzerinin kızarması için folyoyu çıkaralım. 5-6 dakika daha üzeri açık şekilde pişirerek .kızarınca fırından çıkarıp servis yapalım http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.