Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
diyet, tarifleri

Diyet Tarifleri

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diyet Tarifleri



ReJim yapmak isteyenler, yapanlar için

BADEMLİ TAVUK

1 porsiyonda 340 kalori, 74 gr yağ, 105 mg kolesterol, 221 gr karbohidrat, 27 gr fiber, 463 gr protein, 395 mg sodium bulunur


Malzemeler ; 8 kişi için
2 ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü
½ Kg Taze Mantar
½ çay fincanı kabukları soyulmuş badem
½ çay fincanı Un
Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber

Fırını önceden 125º dereceye ısıtın Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız 1 saat pişirin Kapağı açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin

1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin

Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır

Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz Yemeğe ayrı bir tat katacaktır


KÖRİLİ PATATES ve NOHUT
Hint Mutfağı - Vejeteryan



Malzemeler ; 4 kişi için


250 gr Nohut

1 adet küçük Havuç

1 adet irice Patates

2 adet Domates

1 bardak Su

2 sap Yeşil Soğan

¼ çay kaşığı Hindistan Cevizi

Köri

Tuz, Karabiber

Nohutları bir gece önce suya koyun ve bekletin

Önce patatesleri hafifçe haşlayınız Küçük küçük kesiniz

Ertesi gün bir kapta, süzülmüş nohutları, bir bardak suyu, hepsi küçük küçük doğranmış havuç, patates, domates, yeşil soğan, hindistan cevizi, istediğiniz kadar köri tozunu, tuz ve karabiberi bir tava içinde karıştırınız Karışımın üstünü örterek, havuçlar yumuşayana kadar pişirin Eğer suyu azalırsa, biraz su katınız

Bu karışımı yağsız ya da az yağ ile pişirilmiş pilav ile servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Diyet Tarifleri

Eski 08-23-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diyet Tarifleri



(Salade du Jardinier)


Hazırlık : 1 saat Pişirme : 30 dak
Malzemeler ; 6 kişi için

1 Kg Kuşkonmaz

250 gr Taze Yeşil Fasulye

1/2 Karnabahar

1 Salatalık

1 demet Turp

1 Göbek Salata

1 adet Kuru Soğan

1 demet Maydanoz

2 dal TarhunOtu

1 demet Tere

SOSU

4 yemek kaşığı Zeytinyağ

1 yemek kaşığı Sirke

Tuz, Karabiber

Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın 1'er santimlik parçalar halinde kesin Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük parçalara bölün

Salatalığı ince halkalar halinde kesin (isteğe bağlı olarak kabuklarını soymadan olursa daha iyi) Karnabaharı buket buket ayırın 3-5 dakika kadar kaynar suya sokup çıkarın

Göbek salatayı yıkayın İnce şeritler halinde kesin Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin Tüm malzemeleri, 20-30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın

Üzerini turplarla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.