![]() |
Diyet Tarifleri
ReJim yapmak isteyenler, yapanlar için...
BADEMLİ TAVUK 1 porsiyonda 340 kalori, 7.4 gr yağ, 105 mg kolesterol, 22.1 gr karbohidrat, 2.7 gr fiber, 46.3 gr protein, 395 mg sodium bulunur. Malzemeler ; 8 kişi için 2 ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü ½ Kg Taze Mantar ½ çay fincanı kabukları soyulmuş badem ½ çay fincanı Un Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber Fırını önceden 125º dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız. 1 saat pişirin. Kapağı açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin. 1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin. Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır. Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir tat katacaktır. KÖRİLİ PATATES ve NOHUT Hint Mutfağı - Vejeteryan Malzemeler ; 4 kişi için 250 gr Nohut 1 adet küçük Havuç 1 adet irice Patates 2 adet Domates 1 bardak Su 2 sap Yeşil Soğan ¼ çay kaşığı Hindistan Cevizi Köri Tuz, Karabiber Nohutları bir gece önce suya koyun ve bekletin. Önce patatesleri hafifçe haşlayınız. Küçük küçük kesiniz. Ertesi gün bir kapta, süzülmüş nohutları, bir bardak suyu, hepsi küçük küçük doğranmış havuç, patates, domates, yeşil soğan, hindistan cevizi, istediğiniz kadar köri tozunu, tuz ve karabiberi bir tava içinde karıştırınız. Karışımın üstünü örterek, havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Eğer suyu azalırsa, biraz su katınız. Bu karışımı yağsız ya da az yağ ile pişirilmiş pilav ile servis yapınız. |
Diyet Tarifleri
(Salade du Jardinier)
Hazırlık : 1 saat Pişirme : 30 dak Malzemeler ; 6 kişi için 1 Kg Kuşkonmaz 250 gr Taze Yeşil Fasulye 1/2 Karnabahar 1 Salatalık 1 demet Turp 1 Göbek Salata 1 adet Kuru Soğan 1 demet Maydanoz 2 dal TarhunOtu 1 demet Tere SOSU 4 yemek kaşığı Zeytinyağ 1 yemek kaşığı Sirke Tuz, Karabiber Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın. 1'er santimlik parçalar halinde kesin. Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük parçalara bölün. Salatalığı ince halkalar halinde kesin (isteğe bağlı olarak kabuklarını soymadan olursa daha iyi). Karnabaharı buket buket ayırın. 3-5 dakika kadar kaynar suya sokup çıkarın. Göbek salatayı yıkayın. İnce şeritler halinde kesin. Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin. Tüm malzemeleri, 20-30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın. Üzerini turplarla süsleyin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.