![]() |
Olgun Müslüman Olmanin Yolu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Olgun Müslüman Olmanin YoluBir gün Eshabı kiramdan bir zat gelip Resulullah efendimize bazı suallerinin olduğunu arz eder ![]() - Ya Resul, ben insanların en alimi olmak istiyorum, -Allah'tan en çok korkan, insanların en alimi olur ![]() - İnsanların en zengini olmak istiyorum ![]() -Kanaatkar olursan, insanların en zengini olursun ![]() - İnsanların en hayırlısı olmak istiyorum ![]() -İnsanların en hayırlısı, insanlara menfaatli olandır ![]() ![]() - İnsanların en adaletlisi olmak istiyorum ![]() -Öyle ise kendin için istediğini başkası için de iste ![]() ![]() - İyi hal ve ikram sahibi insan olmak istiyorum ![]() -Öyle ise Allah'a ibadet ederken O'nu görür gibi ibadet et ![]() ![]() - İmanımın mükemmel olmasını istiyorum ![]() -Ahlakını güzelleştir ![]() ![]() - Allah'ın itaatli bir kulu olmayı istiyorum ![]() -O halde farzları ihmal etme ![]() ![]() - Rabb'imin huzuruna günah kirlerinden temizlenmiş olarak çıkmak istiyorum ![]() -Cünüplük kirinden guslederken günah kirinden de gusletmeyi ihmal etme, tevbe, istiğfarla devamlı temizlen ![]() - Mahşere giderken yolumun aydınlık olmasını istiyorum ![]() -O halde hiç kimseye zulmetme, kalbini kırma ![]() ![]() - Rabb'imin bana merhametini arzuluyorum ![]() ![]() -Rabb'inin yarattığı insana ve bütün canlılara merhamet eyle ![]() ![]() - Günahlarımın azalmasını istiyorum ![]() - Öyle ise tevbe, istiğfarını çoğalt ![]() ![]() - Rabb'imin rızkımı bol vermesini istiyorum ![]() -O halde abdestli çalışmaya devam et ![]() - Ayıplarımın yüzüme vurulmamasını istiyorum ![]() -Sen burada kimsenin ayıbını yüzüne vurmazsan, orada da senin ayıbını kimse yüzüne vurmaz ![]() - Günah kirlerinden ruhumu nasıl temizlerim? -Gözyaşıyla ![]() |
![]() |
![]() |
|