İspanaklı Kaygana |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Kaygana500 gr ıspanak 4 yumurta 1 patates 1 su bardağı un 1 demet maydanoz Kızartmak için yağ 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 1 çay kaşığı karabiber 1 1 tatlı kaşığı tuz 1- İspanakların sapları temizlendikten sonra ince doğranıp yıkanır Süzgeçten süzdürülür Bir tepside ıspanak tuzla ovulur Suyunu hafif sıktıktan sonra büyük bir kaba alınır![]() 2- Patates soyulup rendelendikten sonra ıspanağa ilave edilir 4 yumurta, un, kıyılmış maydanoz ve baharatlar ilave edildikten sonra eze eze karıştırılır![]() 3- Kızgın yağda kaşık kaşık dökerek pişirilir
|
|
|
|