![]() |
Patatesli Kolböreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli KolböreğiMalzemeler Hamur için 1 kg ![]() 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 paket kabartmatozu 1/2 subardağı yoğurt tuz İçi için 5 adet büyük patates 1 kg ![]() 1 demet maydanoz 1 büyük soğan Kimyon karabiber tuz Hazırlanışı Un, sıvıyağ, süt, kabartma tozu, yoğurt ve tuz ile hamur yoğurulur ![]() Bezelere ayrılarak buzdolabında bir saat bekletilir ![]() Bu arada harç için patatesler haşlanır ![]() Soğan ve kıyma baharatlarla kavrulduktan sonra haşlanıp ezilmiş patateslerle karıştırılır ![]() Karışıma ince ince doğranmış maydanoz ilave edilir ![]() 4 adet beze 15 cm çapında açılıp üst üste konulup katlanır ![]() Tekrar bu beze yufka büyüklüğünde kare şeklinde açılır ![]() Bir köşesine harç konularak sarılıp, yağlanmış tepsiye alınır ![]() Tepside 5 cm aralıklarla kesilir ![]() Üzeri pembeleşinceye kadar 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|