Kimçi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KimçiKimçi ``Kimçi``, ayrıca kimchi gimçi gimchi veya kimchee olarak da bilinenen, mayalanmış kırmızıbiber ve sebzelerden özellikle Sebze bitkilerin pişirilerek yenen kısımlarına verilen isimdir Her ne kadar meyve ve sebze terimleri birbirlerine zıt anlamda kullanılmaktaysa da aslında botanik açıdan meyve kabul edilen birçok bitki kısımları mutfaklarda sebze olarak kullanılır Örneğin patlıcan, domatez, kabak gibi sebzeler aslında botanik bakımdan aynen erik, kayısı, şeftali gibi meyve sayılmaktadırlar![]() çin lahanasından yapılan, geleneksel bir Kore yemeğidir Kelimenin eski telaffuzu ``çim-çae`` (chim-chae) ( Hangul: 침ì±?; Hanja: æ²?è?) şeklindedir ve sıvıya bastırılıp bekletilen/batırılmış sebze anlamına gelir Ancak, telaffuzdaki büyük değişiklikle, ``kimçi`` artık asıl Hanja halie ile ilgili değildirLee, Iksop (2000) ``The Korean Language `` (çeviri Robert Ramsey) Albany, NJ: State University of New York Press ISBN 0791448312![]() Kore`de, ``kimçi`` en düzenli yemeklerle birlikte sunulur, ayrıca aşçılıkta malzeme olarak da kullanılır: `` kimçi jjigae`` (kimçi çorbası), `` kimçi bokkeumbap`` (kimçi kızartılmış pirinç) ve diğer yemekler ![]() Referanslar== <references /> ==Kaynaklar==kaynak wiki url=http://en wikipedia org/w/index php?title=Kimchi&oldid=69890117 tarih=16 Ağustos 2006 dil=İngilizce madde=KimchiDış bağlantılar[http://www kimchi or kr/eng/main jsp Kore geleneksel kimçisi][http://english tour2korea com/05food/Introduction/ddt_kimchi01 asp?kosm=m4_1&konum=subm2_1 Kore Ulusal Turizm Organizasyonu`nun Kimçi sayfası][http://www kimchimuseum co kr/english/information htm Kimçi Saha Müzesi, Seoul][http://www lemis com/grog/recipes/kimchi html Kimçi tarifi] fotoğraflarlaBu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Kimçi maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir![]() |
|
|
|